Marja Sas, Praktijk voor Coaching & Therapie

Over Verlies, Verandering en Afscheid ..... en over Rouw

Marja


Sinds 2010 werk ik, met hart en ziel, met mensen in verlies- en verandersituaties, en in rouw. 

Tot 2000 heb ik als directiesecretaresse gewerkt, waar ik ook veel met mensen te maken had. Het luisteren, er zijn, verbinden en handelen waren voor mij belangrijke aspecten van mijn werk. Ik deed het graag en toch voelde ik heel diep van binnen dat dit niet was wat ik te doen had. Ik durfde zelf niet de keuze te maken om de verandering in te zetten en dus koos het leven voor mij. Ik werd ernstig ziek, kon niet meer werken en na een jaar van overleven mocht ik weer leren te gaan leven ... en ik wist op dat moment niet meer hoe dat moest. Ik vond mijn weg in begeleiding voor mijzelf en wist dat ik hier zelf ook iets in te doen had.

Het zijn jaren vol reflectie, studie, innerlijke ontwikkeling en rouw geweest. Ik moest uiteindelijk toch afscheid nemen van mijn werk, mijn situatie was veranderd en toen pas leerde ik wat mijn manier van rouwen was. Ik heb van huis uit meegekregen om door te gaan, en dat is zoals het is .... niet goed en niet fout. Als het leven zelf een keer stop zegt, en dat deed het voor mij, is het belangrijk om je eigen manier van rouwen te ontdekken. Rouw wil gevoeld en doorleefd worden, en dat heb ik gedaan.

Ik ben nu Psychosociaal Therapeut, gespecialiseerd in verlies en trauma, en gecertificeerd Transformational Presence Coach. Ik voel me oprecht bevoorrecht dat ik dit werk mag doen; ik mag een stukje met mensen meereizen op hun innerlijke reis, en dat voelt als een groot geschenk. Ik werk met respect, bezieling, helderheid, eerlijkheid, liefde, openheid, humor en speelsheid.

 Ik heb de volgende opleidingen gevolgd:

  • Transformational Presence Coaching & Training (gecertificeerd coach)
  • Verlies- en Trauma Integratie tot Psychosociaal Therapeut
  • Psycho-Oncologische Hulpverlening

Daarnaast heb ik nog diverse trainingen gevolgd zoals: Energetische Therapie bij Janosh, mindfullness, werken met kinderen na een verlies (Achter de Regenboog), speels coachen door Lex Mulder, focussen, EZI, voice dialogue, innerlijk kindwerk en taal van tekenen.