Marja Sas, Praktijk voor Coaching & Therapie

Over Verlies, Verandering en Afscheid ..... en over Rouw

Individuele begeleiding

Als het leven STOP zegt doordat er een verlies of een verandering in je leven heeft plaatsgevonden, kan het moeilijk zijn om ook letterlijk stil te staan bij dat wat nodig is, namelijk rouwen. De meesten van ons hebben geleerd om door te gaan, sterk te zijn en daarmee doen we onszelf geen recht. Wat is het toch wat maakt dat we zouden moeten doorgaan terwijl we zo verdrietig zijn, of woedend? 

Hoe we rouwen is afhankelijk van hoe we dat geleerd hebben, ooit. Mocht jij huilen, boos of bang zijn? Heb je je aangepast aan wat jij dacht dat er van jou verwacht werd? Ooit hebben we dus een manier van rouwen geleerd en het kan dus zo maar blijken dat dit jou niet helpt en dat er iets anders nodig is, namelijk het ontdekken van jouw manier van rouwen.

Daarvoor 'moeten' we op ontdekkingsreis. Een reis waarin je ontdekt hoe je ooit geleerd hebt te rouwen, waarin je leert wat niet meer bij je past en waarin je leert wat jouw eigen unieke manier van rouwen is. Ik werk met alles wat er in jou aanwezig is, en werk met wat zich aandient. Het lijkt soms echt op het ontwarren van een grote kluwen, waarin losse eindjes zitten. Het ontwarren hoort bij jouw ontdekkingsreis.


Ik werk graag met jou, één op één. Jij bent uniek en dat maakt jouw rouwproces ook uniek. Je kunt je niet vergelijken met een ander, wel kan je bepaalde dingen herkennen in de ander. Gun jezelf je eigen proces waarin je ontdekt wat jouw unieke eigen wijze van rouwen is. Dus, als je merkt dat je vastloopt in je rouwproces aarzel dan niet om contact op te nemen. Samen kijken we wat er nodig is.