Marja Sas, Praktijk voor Coaching & Therapie

Over Verlies, Verandering en Afscheid ..... en over Rouw

Hulpverleners


Als professional in een dienstverlenend beroep heb je te maken met de levens van andere mensen, met hun verhalen, met hun ziekte, met hun verdriet, met hun verlies en ook met hun dood.

Naast professional ben je de mens die je bent en hoe heb jij geleerd om hiermee om te gaan? Waar en wanneer word jij geraakt en hoe ga je daarmee om? Het is zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en dat is een kant waar we soms nog net niet zo goed in zijn, wat we nog mogen leren, waarin we nog mogen ontdekken. Die weg ben ik zelf ook gegaan en loop ik nog. Vroeger kwam ik pas in actie als mijn emmertje dreigde over te lopen en na een prachtige ontdekkingsreis in mezelf heb ik geleerd steeds beter voor mezelf te zorgen. En daar heb ik ook anderen bij nodig.

Hoe doe jij dat? Hoe zorg jij voor jezelf? Praat jij over wat jou raakt in je werk? Hoe ga jij om met het overlijden van een cliënt of patiënt? Wat doet het met jou? Een verlies kan een pijnstuk in jezelf aanraken? Want hoe heb jij ooit geleerd te rouwen? Ga je door of mogen jouw gevoelens en emoties er zijn? 

Om goed te blijven functioneren is het voor jou zo belangrijk om juist ook hierin goed voor jezelf te zorgen en jij bent de enige die dit kan doen. Dus neem gerust contact met me op als je merkt dat je hier alleen niet helemaal uit komt. Samen kijken we dan wat jij nodig hebt.

Open over Rouw
Ik heb het programma 'Open over Rouw' opgezet, om met elkaar ervaringen uit te wisselen in wat je tegenkomt in je werk, wat jou raakt en om van daaruit te voelen wat je nodig hebt. Delen, luisteren, stil zijn en stil staan om van daaruit weer stappen te zetten.
Het programma 'Open over Rouw ' dat ik voor jou als professional organiseer, bestaat uit twee dagdelen met minimaal vier en maximaal zes deelnemers. Samen delen, samen luisteren en van daaruit meer ruimte in onszelf creëren. Neem contact op als je hier meer over wilt weten.
De kosten voor dit programma zijn € 145,00 per persoon.